Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Od iduće godine u Vojvodini škole na engleskom

Od septembra 2011. godine u pojedinim osnovnim i srednjim školama, kao i u vrtićima u Vojvodini, biće uvedena dvojezična nastava na srpskom i na engleskom jeziku, piše u saopštenju nakon današnje sednice pokrajinske vlade.

Tadić pokrovitelj jubileja SNP-a

Predsednik Srbije Boris Tadić biće iduće godine pokrovitelj jubileja Srpskog narodnog pozorišta (SNP), saopšteno je na današnjoj sednici Vlade Vojvodine.

Počela kontrola uličnih prodavaca

Komunalna inspekcija, povodom održavanja Exit festivala, počela je da kontroliše ulične prodavce u okolini Petrovaradinske tvrđave i u delu od Bulevara oslobođenja ka centru.

Egzit uživo za fanove festivala

Posetioci i fanovi festivala Egzit moći će na svojim mobilnim telefonima, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima u svakom trenutku da dobiju izveštaj o svemu što se dešava na festivalu.

Građanska Vojvodina protiv ukidanja RTV-a

Nevladine organizacije okupljene u Građansku Vojvodinu protive se predlogu da se Javni servis Vojvodine praktično ukine i da se svede na jednu od desetak regionalnih radio-televizija koje će funkcionisati u sistemu RTS-a.

GSP uvodi posebnu liniju autobusa

Posebna linija  Gradskog saobraćajnog preduzeća, koja će prevoziti putnike od Železničke stanice do Egzitovog kampa, uvodi se od danas, a toko festivala biće povećan broj polazaka linija tri i devet.

Danas i sutra upis u srednje škole

Na osnovnim školama od danas su istaknuti rasporedi đaka po srednjim školama, a na osnovu rezultata sa prijemnog ispita i lista želja koje su učenici prethodnih dana podnosili.

Moj salaš kod Spensa

Na platou ispred Spensa sutra od 14 do 20 sati održaće se peta po redu pijaca ''Moj salaš'', na kojoj će biti predstavljeni organski poljoprivredni proizvodi i zdrava hrana.

Odložen glavomet

Zbog loših vremenskih uslova koji se očekuju narednih dana u Novom Sadu, "Adidas Prvenstvo Štranda" u tenisu glavom na betonu odloženo je za narednu nedelju.

Vodovod: Voda ne može biti uzrok meningitisa

Poslednjih mesec dana, od kad je proglašene epidemija meningitisa u Novom Sadu i ustanovljeno da je najveći broj obolelih iz Sremske Kamenice, pojedini Kameničani sumnjaju da je voda koju piju neispravna.

Predavanje za dijabetičare

Predavanje ''Hrana je lek kod obolelih od šećerne bolesti'' biće održano danas od 17 časova u Savetovalištu za dijabetes Doma zdravlja ''Novi Sad'', u Ulici Zmaj Ognjena Vuka.

Koje firme će Egzitu naplatiti usluge

Danas u podne trebalo bi da se održi sastanak gradske uprave i javnih preduzeća, na kome će, kako je najavljeno, biti odlučeno da li će i na koji način komunalnim firmama Egzit platiti za usluge.